Frankrijk »Ligue 1» Nieuws

Kylian Mbappé haalde zijn schouders op en scoorde twee keer in zijn tweede wedstrijd in 48 uur nadat Paris Saint-Germain vrijdag de 10-man Nimes met 4-0 versloeg en de eerste plaats in de Ligue 1 overnam.

terug

De Franse aanvaller sloeg de opener op 32 minuten in het Stade des Costieres en scoorde pas laat toen een vermoeide Nimes foldde na het vroege ontslag van centrale verdediger Loick Landre.

Alessandro Florenzi scoorde PSG's tweede in 77 minuten en Pablo Sarabia behaalde een vierde plaats voor de regerend kampioen toen PSG na een vijfde opeenvolgende overwinning boven Rennes klom op doelsaldo.

'Ik heb gisteren met Kylian gesproken, hij vertelde me dat hij zich goed voelde en dat hij absoluut wilde spelen', zei PSG-coach Thomas Tuchel.

'Hij is de man die altijd het verschil kan maken en dat heeft hij ook gedaan.'

Nieuwe aanwinsten Moise Kean en Rafinha maakten hun PSG-debuut met een groot aantal spelers die ontbraken na de internationale pauze en slechts vier dagen voor het bezoek van Manchester United in de Champions League.

Neymar zat de reis uit nadat hij een hattrick had gescoord voor Brazilië in een WK-kwalificatiewedstrijd in Peru die pas in de vroege uurtjes van woensdag in Europa eindigde.

schema fc barcelona vs manchester united

Mbappé kreeg echter een tweede start in drie dagen nadat hij het winnende doelpunt voor Frankrijk midweek had gescoord in hun Nations League-wedstrijd in Zagreb.

PSG verloor Leandro Paredes binnen 10 minuten aan een blessure. De middenvelder was de afgelopen week begonnen met beide overwinningen van de WK-kwalificatie van Argentinië op Ecuador en Bolivia.

Landre werd even later weggestuurd voor een onbezonnen uitdaging op Rafinha, waarbij hij zijn noppen langs de ribben van de ex-Barcelona-speler harkte.

Ander Herrera, vrij van terugkeer na een positieve Covid-19-test, trok de eerste in een reeks uitstekende reddingen van Nimes-doelman Baptiste Reynet nadat hij de geblesseerde Paredes had vervangen.

Maar Mbappé gaf PSG de leiding nadat hij werd gespeeld door Rafinha, waarmee hij het oprukkende Reynet afrondde voordat hij zijn derde competitiedoelpunt van de campagne binnenhaalde.

Everton-leenhouder Kean had een seconde moeten toevoegen, maar werd geweigerd door een alerte Reynet, waarbij Idrissa Gueye en Florenzi ook de keeper van Nimes testten.

Florenzi ratelde de paal twee keer in de tweede helft, met een volley en een kopbal, maar de Italiaanse verdediger gaf PSG uiteindelijk de ruimte om te ademen toen hij in Sarabia's kopbal terug naar het doel knikte.

Mbappé pakte prompt zijn tweede van de nacht met een nieuwe zenuwloze finish nadat Sarabia een vermoeiende Nimes-verdediging had versnipperd.

De Spanjaard ving de gastheren vervolgens op uit een snel genomen vrije trap om twee minuten voor tijd een vierde door de benen van Reynet binnen te slaan.

Eerder verlengde Rennes hun ongeslagen start van het Ligue 1-seizoen ondanks een 1-1 gelijkspel aan onderkant Dijon.

Chelsea fc tickets op verkoopdata

Martin Terrier zette Rennes op voorsprong in de eerste helft met een keurige finish, maar Guinee-Bissau international Mame Balde stormde door de bezoekende verdediging om na 54 minuten gelijk te maken.

Eduardo Camavinga, die vorige week de jongste doelpuntenmaker van Frankrijk sinds 1914 werd, kwam het laatste half uur in actie tegen een ploeg die uit zes wedstrijden een eenzaam punt had opgepikt.

Flavien Tait sleepte een schot de grond in dat de lat afknipte toen het omdraaide toen Rennes werd vastgehouden voor de tweede wedstrijd op rij.

Lille of Lens zouden PSG en Rennes kunnen inhalen met de overwinning in de Derby du Nord van zondag, de eerste dergelijke wedstrijd in meer dan vijf jaar.